Петима нови депутати ще работят само 4 дни
Петима нови депутати ще работят само 4 дни / снимка: DarikNews
Петима нови депутати ще работят само 4 дни
19872
Петима нови депутати ще работят само 4 дни
  • Петима нови депутати ще работят само 4 дни

Петима народни представители се заклеха на мястото на техните колеги, които миналата седмица бяха назначени на редица постове в държавни органи. Новите депутати обаче ще прекарат едва десетина дни в парламента преди да свърши мандата на това Народно събрание. Тази седмица трябваше да е последната работна за депутатите, но се предвижда да заседават още една седмица след изборите за европейски парламент на 7 юни. По този начин вместо само четири дни новите народни избраници ще прекарат десет в парламента.

Мария Стоянова, Николай Малинов, Митко Антов и Ина Димитрова са новите членове в "Коалиция за България", а Христо Георгиев зае освободеното място в НДСВ. Димитрова и  Георгиев обаче заеха различни позиции по въпроса какво ще успеят да свършат за тези няколко работни дни до края на мандата на парламента. „Зная, че няма да свърша нищо. Мен ме интересува народа и ще му остана длъжник с това идване", каза Георгиев, а Димитрова сподели, че „утре може да се окаже, че съм била полезна и съм направила нещо".

Двамата колеги бяха на различни мнение и по отношение на това дали депутатското място може да бъде повод за гордост. Царистът дори коментира, че народните избраници през този мандат с нищо не са променили животът на българина.

Въпреки че петимата нови депутати ще изкарат най-много десетина работни дни парламента, те ще се ползват с полагащите им се заплати и привилегии като народни представители повече от месец.