/ БГНЕС
От ДПС не приемат и няма да подкрепят идеята за два мандата ограничение на успешни кметове. Това заяви Делян Пеевски от Народното събрание.

"Разговаряме заедно с ГЕРБ и ПП-ДБ да внесем проект за конституционни промени, за да достигнем до общи точки. Смятам, че ще достигнем до общо решение", каза той.

"Не разбираме защо трябва да има ограничения и успешни кметове да бъдат избирани само два пъти. Когато се справят успешно, хората дават вота си. Ако са преценили 4-5 пъти да ги подкрепят, то това означава, че те са си свършили работата", допълни той.

Петков, Иванов и Борисов рамо до рамо: Най-важното е, че ще има бюджет (ВИДЕО)

Той обясни, че се разговаря с управляващите коалиции промените в Конституцията да бъдат внесени заедно, за да се достигне до общи точки. “Разглеждаме проектите на колегите и смятам, че ще достигнем до общо решение, за да се случи промяната в Конституцията, за която говорим. Надявам се в максимално бързи срокове да се случи това, в срока на комисията със сигурност смятам, че ще успеем”, поясни Делян Пеевски.

БГНЕС

Относно въпроса 24 май да бъде националният ни празник вместо 3 март Пеевски каза, че това е дискусионно и го обсъждат. “Принципно, не е решено, ние нямаме против”, каза още депутатът от ДПС. Той поясни, че е удачно да се промени статута на служебните кабинети, но сега се обсъжда как това да стане, а относно избора на членове на ВСС Делян Пеевски подчерта, че трябва да има мнозинство от 160 души.