Патриарх Неофит
Патриарх Неофит / Българска Патриаршия
Българският патриарх Неофит изпрати съболезнователен адрес до Антиохийския патриарх Йоан Х по повод земетресенията в Сирия, съобщиха от Българската патриаршия.
Съболезнованието на българския патриарх е адресирано до "Негово Блаженство, Йоан Х, патриарх на Антиохия и на целия Ориент", който е в Дамаск. 

"С дълбока тъга и болка приехме вестта за стотици загинали, ранени и изчезнали човеци при земетресенията тази нощ в Сирия. Молим Всеподателя Бога - "Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб" (2 Кор. 1:3), и в Чиято власт е укротяването на бурите, силния вятър и земетръса (3 Цар. 19:11), да дарува бързо възстановяване на пострадалите и ранените и утеши близките на жертвите. Изказваме нашите най-искрени съболезнования на семействата на загиналите! Вечна и блажена да бъде паметта им! С братска в Христа обич", пише в съболезнователния си адрес Българският патриарх Неофит.

Съболезнователен адрес и до Вселенския патриарх заради земетресенията в Турция изпрати патриарх Неофит и до Вселенския патриарх Вартоломей, който е в Истанбул.