/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 7 юни, четвъртък
През нощта в по-голямата част от страната облачността ще е разкъсана, значителна в Горнотракийската низина и на места в Източна България. Там ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици.
 
Времето през юни
 

ThinkStock/Getty Images


В четвъртък преди обяд в повечето райони ще преобладава слънчево време. Около обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури, главно в Централна България ще са интензивни и значителни по количество. Има условия за градушки.

Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко по-виско от средното за юни.
 

НИМХ-БАН


Жълт код е обявен за 11 области в Централна България. Предупреждението е в сила в областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

В тези райони ще има краткотрайни и интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури, мощни в следобедните часове и до полунощ. Очакваните локални валежи са със значителни количества до 35 л/кв.м и градушки

 

ThinkStock/Getty Images


В планините преди обяд облачността ще е незначителна, но около обяд бързо ще се развие купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 20 градуса, на 2000 м - около 13 градуса.
 
Градушка се изсипа в Смолянско (СНИМКИ)

По Черноморието облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, главно по северното крайбрежие ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са в интервал до 23-26 градуса. Температурата на морската вода е 21-23 градуса, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 

ThinkStock/Getty Images


В нощта срещу петък явленията ще затихват, а през деня валежи са малко вероятни. Ще преобладава слънчево време. Вятърът ще бъде с южна компонента, слаб, в Източна България - до умерен. Температурите ще се повишат и в по-голямата част от страната ще достигнат 30-35 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg