Очакват се задръствания по основни улици и булеварди и закъснение на градския транспорт в цяла София. Причината е срещата ЕС – Западни Балкани, която се провежда в София.

Какви са очакванията към срещата ЕС - Западни Балкани?
 
По повод председателството затворени за движение на автомобили ще бъдат улици и булеварди в центъра на София и квартал „Лозенец“ и в района на хотел Маринела“, където ще отседнат делегациите.

Ще бъде ограничено паркирането и пред Националния исторически музей, хотелите „Хилтън“ и „Балкан“.

През целия ден напълно спряно ще бъде движението на автомобили по бул. „Витоша“, между бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Пенчо Славейков“.

блокада в София
netinfo

Европейските лидери у нас - с какви заявки пристигнаха?

Движението ще бъде усложнено и заради протеста на превозвачите. Около 100 камиони 70 автобуса ще бъдат разположени по софийските улици. Те ще бъдат паркирани в десните ленти на бул. „Цариградско шосе“ от 10:00 ч. до 17:30 ч. в знак на протест срещу по-сериозни мерки от Брюксел.

Цариградско шосе
netinfo

Автомобилните превозвачи излизат на мирен протест
 
От Столичната община призовават жителите на града да не използват личните си автомобили за придвижване, като вместо това изберат градския транспорт. Той ще закъснява, но от Центъра за градска мобилност имат план за наваксване на разписание, увериха от общината.

Четете тук всички новини за историческата среща ЕС – Западни Балкани
nova.bg