Откриха нови 6 тела в близост до местното гробище в село Клисура до Банкя, които вместо да бъдат кремирани, са било незаконно погребани, съобщи NOVA, цитирайки МВР. 

Така общият брой на незаконно погребаните хора при този безпрецедентен случай вече е 13. 

На място през целия ден имаше полицейски автомобили и линейка, с която най-вероятно се извозват телата. 

От Районната прокуратура в София обявиха, че следствените действия не са спирали.

Зловещият случай с нелегалните погребения се заплита (ВИДЕО)

Междувременно Софийският районен съд остави за постоянно в ареста 51-годишния погребален агент Георги Енев, обвинен за измама с фиктивна кремация. Той беше задържан, след като в гробището на село Клисура бяха намерени останки на седем души - три жени и четирима мъже. Установена бе самоличността на един от тях и бяха разпитани негови роднини. Няма данни са насилствено причинена смърт. Било е платено на обвиняемия сума от 1000 лева за извършване на кремация на останките и близките дори получили урна с прах, стана ясно от брифинг на Софийската градска прокуратура (СГП) и СДВР миналата седмица. 

Засега задържаният е обвиняем за един случай. Получил 1000 лева, за да извърши кремацията. Вместо това тялото било заровено незаконно в близост до гробищен парк. Погребалният агент първоначално казал пред разследващите, че има и други заровени тела в района, но след като бил привлечен като обвиняем, твърдял само, че е станала грешка и няма вина.

Защитата на Енев смята, че искането за задържането му е неоснователно. Според адвоката му няма доказателства за извършена измама.
nova.bg