Къща за гости, финансирана с пари от Европа, е свързана със служител на Държавен фонд „Земеделие“. Имотът е в село Априлци. Отпуснатите пари са в размер на 300 000 лева, посочва NOVA.
 
През 2014 година къщата е пусната в експлоатация, а собственикът ѝ се оказа баща на експерт във фонда. При поредния ден на проверки в къщи за гости експертите проверяват около 30 имота, получили европари.

Започват извънредни проверки на къщи за гости
 
Резултати се очакват най-рано след 30 юни, когато приключва инспекцията на общо 288 къщи за гости.
 
„Сигналът, който е получен в Държавен фонд "Земеделие" е свързан с бенефициента, който се явява свързано лице със служител в фонда. В момента е назначена дисциплинарна комисия, която разследва сигнала, дали този експерт точно се е занимавал с този тип проекти или точно с тази къща. Ако се установи това нещо, служителят ще бъде уволнен дисциплинарно”, коментира Калоян Костадинов, заместник изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”.

Румен Порожанов за къщите за гости: Фонд „Земеделие” си е свършил работата
 
„Дъщеря ми работи от 2005 година. С конкурс е назначена при г-н Тадаръков тогава. Редови изпълнител е там. Не знам да е ръководен кадър. Доколкото знам нито е имала допир с проекта, нито с някакви колеги да оказва давление и т.н”, обясни Георги Кръстев, собственик на обекта.

Държавата проверява всички къщи за гости, съставени са актове за над 10 млн. лева
nova.bg