/ ThinkStock/Getty Images
Тя не декларирала облагаем доход в размер на 90 000 лв.
Съдът е признал за виновна жена, привлечена към наказателна отговорност от Софийска градска прокуратура за извършено от нея престъпление - данъчно престъпление, съобщиха от поркуратурата.
   
Досъдебното производство по случая е било образувано в хода на разследване по друго дело, известно като делото КТБ, водено под ръководството на Специализираната прокуратура.

Тогава материалите за извършеното от нея данъчно престъпление са били отделени, изпратени и приети по компетентност в Софийска градска прокуратура.
 
Съдът отказа да разпита дистанционно Цветан Василев

Въз основа на събраните доказателства е било изяснено, че подсъдимата като физическо лице избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери.
 
В подадените от нея Годишни данъчни декларации за 2010 г. и 2011 г., тя не декларирала облагаем доход в общ размер на 90 000 лева (60 000 лева и 30 000 лева за съответната година).

Средствата били получени от нея за извършени услуги по договор за ПиАр. В резултат на действията й, подсъдимата избегнала плащането на данъчни задължения в общ размер на 6 750 лева.

Мегаделото за фалита на КТБ продължава (ВИДЕО)

С осъдителната присъда на Софийски градски съд, на жената е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 1000 лева.
 
Присъдата може да бъде обжалвана в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.