Оставка на прокурор по делото срещу вдовицата на Самоковеца
Оставка на прокурор по делото срещу вдовицата на Самоковеца / netinfo

Прокурорът от Софийската окръжна прокуратура Пламен Марков, който работи по делото за пране на пари срещу вдовицата на Константин Димитров-Самоковеца, Ангелина, е подал оставка. Това е станало след разговора между Марков и Велчев тази сутрин.

Марков е направил много сериозен пропуск по делото, като е допуснато да бъде продаден хотелът "Константин Палас", бивша собственост на Константин Димитров в курортния комплекс "Боровец".

Според Велчев това е много голям пропуск и е обсолютно недопустимо да се правят такива грешки. По думите му, това не е умишлена постъпка, а продукт на реактивния стил на работа в прокуратурата досега. Крайно време е всички да разберат, че отговорността тежи върху прокуратурата, допълни още Борис Велчев.

По делото вече има назначен нов прокурор. Това е Нели Сигридова.

Ще има нов план на следствените действия, заяви още Борис Велчев.

Върху имотите по делото за пране на пари няма наложени обезпечителни мерки. За това сега върху всички активи такива ще бъдат наложени, допълни той.

Това, че върху "Константин Палас" няма наложена възбрана потвърди и окръжният прокурор на София Иво Игнатов. Няма категорични данни, че сградата е собственост на Димитрови, съобщи прокурор Малина Ачкаканова. Тя изпълнява временно длъжността говорител на окръжната прокуратура. Ачкаканова заяви, че материалите са 18 тома.

Пламен Марков е бивш депутат от ОДС В 38-то Народно събрание. Член е на правната комисия и законодателство срещу корупцията и тази по националната сигурност. Роден е през 1959г. Преди да стане депутата е работил в районната и окръжната прокуратура на Монтана, бил е и адвокат. /БТА/