Оставиха в ареста полицая, обвинен за убийството на възрастните си родители
Оставиха в ареста полицая, обвинен за убийството на възрастните си родители / DarikNews.bg, архив

Пловдивският апелативен съд остави в ареста Венцислав Караджов, който е обвинен за това, че на 15 май 2016 г. в Пловдив, предумишлено и с користна цел, е убил родителите си.

За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Полицаят, обвинен за убийството на родителите му: Процесът е опорочен

По думите на съдия Иван Ранчев, на този етап не може да бъде разколебано обоснованото предположение, че автор на деянието е точно Караджов.

По време на заседанието обвиняемият за пореден път отрече да е застрелял майка си и баща си.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Двамата пенсионери Цветан и Божурка Караджови бяха намерени убити до жп линията в квартал Смирненски. Жертвите неколкократно са подавали сигнали в полицията, че са били малтретирани. Това каза пред Дарик позната на убитите пенсионери, пожелала да запази анонимност. По думите й синът им, който е служител на „Икономическа полиция", често им налитал на бой. Тя допълни, че няколко пъти той е бил уволняван от полицията и повторно назначаван.

Обвиняват полицая Караджов в убийството на родителите му (СНИМКИ)

Жената, която работи в заведение наблизо, каза още, че Цветан и Божурка са били добри и спокойни хора. Продали са апартамента си и са се заселили в къщата, която е разположена непосредствено до трафопост. Семейството и синът им са водили дела за жилищен имот, за което се предполага, че е в основата на конфликта помежду им.

Други новини от Пловдив