Още седем партии влизат в коалицията СДС – ДСБ за Евровота
Още седем партии влизат в коалицията СДС – ДСБ за Евровота / снимка: Дарик - Благоевград / Д-р Тони Даскалов - зам.-председател на НС на СДС

Националният съвет на СДС прие в дясната коалиция за Европейски парламент още седем партии, съобщи за Дарик заместникът на лидера Мартин Димитров – д-р Тони Даскалов, който е и председател на сините в Благоевградско.

 

Решението за разширяване на коалицията е взето с мнозинство на заседание днес. Коалиционни партньори на СДС и ДСБ стават Радикалдемократическа партия, ПП "Никола Петков", БСДП на Николай Нихризов, "Българска християнска коалиция", Републиканска партия, БЗНС, оглавявано от Никола Ненчев и "Съюз на репресираните".

 

В последния момент от водените преговори, лидерът на БДС "Радикали" – Евгени Бакърджиев е отказал да участва в коалицията за евровота, но ще се включи с Мартин Димитров и Иван Костов в изборите за български парламент, съобщи д-р Тони Даскалов.

 

На въпрос как сините ще действат, в случай, че и Върховният касационен съд откаже да регистрира Мартин Димитров за председател на СДС, Даскалов заяви, че от името на новосформираната дясна коалиция ще се разпорежда бившият лидер Пламен Юруков. "Той нееднократно е заявявал, че изцяло ще се съобрази с решенията на Националния съвет на партията и няма да променя така създаденото статукво", каза зам.-председателят д-р Тони Даскалов.

 

Новини от Благоевград