Още петима са задържани с адвокат Елдъров за палежи
Още петима са задържани с адвокат Елдъров за палежи / снимка: sxc.hu
Още петима са задържани с адвокат Елдъров за палежи
77768
Още петима са задържани с адвокат Елдъров за палежи
  • Още петима са задържани с адвокат Елдъров за палежи

Общо шест души, сред които е и пловдивският адвокат Владимир Елдъров, са задържани за палежи на автомобили и недвижими имоти, кражба, грабеж и увреждане на имущество. Досъдебното производство е образувано през 2014 г., уточниха от окръжната прокуратура в Пловдив.

Арестуваните са обвинени за извършването на палежи, след като са били подбудени и подпомогнати от Елдъров. Трима от обвиняемите са задържани под стража след решение на Окръжния съд в Пловдив. Другите двама, заедно с Елдъров, са в ареста за 72 часа. Предстои утре в съда да бъде внесено искане до съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. 

Преди дни името на адвокат Елдъров бе замесено в скандална схема за получаване на обезщетения за жертви от катастрофи. Той е син на Красимир Елдъров - известен пловдивски адвокат, който защитаваше отстранената от длъжност през миналата година кметица на пловдивския район „Централен”.

Елдъров-старши отказа коментар за задържането на сина си, който ще бъде прредставляван от адвокат Йордан Давчев. Пред Дарик Давчев заяви, че прокуратурата не е предоставила доказателства за обвиненията към Владимир Елдъров.

Други новини от Пловдив