Ограничения в движението на ТИР-ове облекчават трафика
Ограничения в движението на ТИР-ове облекчават трафика / снимка: БГНЕС, архив
Ограничения в движението на ТИР-ове облекчават трафика
81842
Ограничения в движението на ТИР-ове облекчават трафика
  • Ограничения в движението на ТИР-ове облекчават трафика

Ограничава се движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и определени по-натоварени участъци от пътната мрежа в периода между 14.00 ч. до 20.00 часа. Целта е да се повиши безопасността на движението при очаквания засилен трафик по време на четирите почивни дни.

От 14.00 часа до 20.00 часа във вторник е в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали в страната, както и по част от пътищата, каза Денислав Пейчев от ситуационния център на пътната агенция. Ограничението важи за първокласните пътища от Ребърково до Ботевград, за участъка на магистрала „Струма" от пътен възел Дупница-север до ГКПП Кулата, главния път 1-4 от Ябланица до Белокопитово, пътя от Русе до Велико Търново, Пловдив-Харманли, Дуранкулак-Варна-Бургас. За второкласните пътища забраната е в сила за околовръстния път на София в участъка на южната дъга, Симитли-Гоцеделчев, Пловдив-Смолян и пътя от Бургас до Царево.

Ограниченията не важат за автомобили, превозващи живи животни, бързоразвалящи се хранителни продукти и опасни товари. От пътната агенция напомнят, че по магистрала "Тракия" се извършват ремонти в 3 участъка, но могат да се използват алтернативни маршрути. Единият вариант е да се минава през подбалканския път, а другият вариант по първокласния път София-Пловдив.

За да избегнат ремонтите на магистрала "Хемус" пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да минат по второкласните пътища II-16 Мездра - София и II-81 София - Лом.