Община Раднево отпуска 4000 лева на семейството на самозапалилия се мъж
Община Раднево отпуска 4000 лева на семейството на самозапалилия се мъж / снимка: БГНЕС, архив
Община Раднево отпуска 4000 лева на семейството на самозапалилия се мъж
62043
Община Раднево отпуска 4000 лева на семейството на самозапалилия се мъж
  • Община Раднево отпуска 4000 лева на семейството на самозапалилия се мъж

За спешна финансова помощ помолиха роднините на самозапалилия се Венцислав Асенов от Раднево. Мъжът е в критично състояние в Клиниката по изгаряния на Университетска многопрофилна болница „Свети Георги” в Пловдив. Семейството е взело пари назаем, за да посети Венцислав в болницата.

Все още не е ясно и каква сума е нужна за лечението му, но семейството няма възможност дори да закупи консумативи за пострадалия. Това разказа за Дарик синът на 53-годишния мъж Тихомир Асенов.

Въпреки финансовата помощ, която семейството на 53-годишния радневец е получило през последните дни, синът Тихомир обясни, че парите няма да стигнат за покриване дори на най-належащите разходи. „Няма да са достатъчни, макар че добри хора дариха средства по банковата сметка на майка ми. Днес ходих при кмета на Раднево, защото вчера от новините разбрах, че е готов да отпусне 4000 лева. Г-н Илчев ме изпрати при заместника си, отговориха ми, че до две-три седмици може да ги получим”, обясни Тихомир.

Кметът на Раднево д-р Юлиян Илчев обясни за Дарик, че ще направи всичко възможно семейството да получи максимално бързо парите. „За съжаление има закони и срокове, които трябва да се спазват. Аз ще направя всичко възможно семейството да получи максимално бързо парите, защото освен закони има и човещина”, увери кметът на Раднево Илчев.

И след направените днес операции остава критично състоянието на 53-годишния мъж, който се самозапали преди два дни в сградата на Община Раднево.Термичните травми се определят като трета степен, засегнали са 75% от повърхността на тялото му.

Безизходицата и непосилните сметки за бита са основната причина да се самозапали Венцислав Асенов, смятат роднините му.

И след направените днес операции остава критично състоянието на 53-годишния мъж, който се самозапали преди два дни пред сградата на Община Раднево. Термичните травми се определят като трета степен, засегнали са 75% от повърхността на тялото му.