линейка
линейка / iStock/Getty Images
Спешна помощ - Сливен отказва да оповести резултатите от проверката на лекарския екип, транспортирал момиченцето от село Сотиря, предаде bTV.

След убийството родините обвиниха лекаря Недко Димитров, че не е направил нужното, за да помогне на детето.

Майката и бабата на 7-годишното момиченце разказаха, че докторът не е оказал никаква помощ и се е качил при шофьора на линейката, вместо при детето на път за болницата.
Лекарят обясни това с афекта на бабата, която му попречила да се доближи до момиченцето. Именно проверка трябваше да установи има ли нарушение.

Оказа се, че заключението от проверката няма да стане обществено достояние. Заради претенциите на близките към лекаря, който според тях не е действал адекватно, в понеделник започна вътрешна проверка.

Излизат резултатите от проверката на Спешния център в Сливен след смъртта на Кристин

Лекарят е написал доклад с писмен разказ за случилото се. Въз основа на това ръководството на спешния център трябваше да се произнесе дали е нарушил стандартите за спешност. Това обаче остана в тайна от публичното пространство

Семейството решава да съди лекаря от спешния център заради интервю, в което той обвини бабата, че му е попречила да помогне на момиченцето. Във фаталния ден шофьор на автобус от Сливен към Сотиря вижда линейката на път за селото. Разказва, че била без сигнализация.

Предстои резултатите от проверката да бъдат изпратени до Министерството на здравеопазването
 
 
bTV