/ Дарик Пловдив
Обрат по делото срещу лекаря от Пловдив, който уби крадец в дома си. Апелативният съд отмени оправдателната присъда на Иван Димитров, който застреля повече от 2 години Жоро Джевизов-Плъха, предаде бТВ

Оправдаха лекаря, убил крадец в гаража си (ВИДЕО)

Преди няколко месеца Димитров получи оправдателна присъда от Окръжният съд, но сега по-горната инстанция връща делото за ново преразглеждане. Убийството беше извършено с незаконно притежаван пистолет. Хиляди подкрепиха медика и излязоха на по улиците на Пловдив, след като Иван Димитров беше арестуван.

Лекарят, убил крадец в дома си, се призна за виновен (СНИМКИ)

Димитров беше обвинен в причиняване на смърт в условията на превишаване пределите на неизбежната самоотбрана и получи 2-годишна условна присъда заради незаконно държане на пистолет и боеприпаси.

Пловдивчани поискаха по-лека присъда за лекаря, застрелял крадец в дома си

Според днешното решение на Апелативния съд, има противоречия между събраните по делото доказателства, които касаят както намерените два ножа в дома на Доктора, така и липсата на записите от охранителни камери на близкия магазин, които според собственика му били изтрити, след като Димитров помолил за това.
бТВ