В четвъртък ще има променлива облачност, но без валежи. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, с който ще започне да прониква по-студен въздух. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, в София - около 10 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще започне бавно да се повишава.
Над Черноморието ще има променлива облачност, без валежи. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 11-13 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините също ще има променлива облачност. На отделни места по най-високите части ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

Времето през ноември: От минус 5 до 24 градуса

В петък ще бъде ветровито - с умерен, в отделни райони на Дунавската равнина и в Източна България, временно силен вятър. Ще има променлива, по-често значителна облачност. Почти без валежи. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 7 и 12 градуса.

В събота облачността ще намалее до предимно слънчево. След обяд вятърът ще отслабне, вечерта временно ще се обърне от югозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 10 и 15 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА/НИМХ