Очаква се в началото на следващата седмица президентът да обяви разпускане на Народното събрание, да насрочи нови избори и да назначи служебно правителство, съобщи NOVA. Това ще бъде четвъртият служебен кабинет, назначаван от Румен Радев.

Засега няма яснота кой ще оглави новото правителство, но се спряга името на бившия социален министър в предишния служебен кабинет - Гълъб Донев. Той самият не потвърждава засега.

Очаква се във външното министерство да отиде или посланик Марин Райков, или другият дипломат от кариерата и също бивш министър Светлан Стоев. За стола на вътрешен министър се спрягат Иван Демерджиев и Венцислав Катинов.

Според източниците на NOVA, в кабинета ще се завърне с ресор еврофондове и бившият вицепремиер Атанас Пеканов. Икономиката може да поеме София Касидова, а енергетиката - отстраненият шеф на „Булгаргаз” - Николай Павлов.

По непотвърдена информация министър на правосъдието може да стане Крум Зарков, а здравеопазването да поеме бившият министър Таня Андреева. Весела Лечева пък се спряга за министър на спорта.

Информацията е неофициална, без потвърждение за нито една от тези позиции.
NOVA