Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / пресцентър, БСП
Вицепремиерът Нинова се срещна с работници от текстилната индустрия
„Вашето предприятие е пример за отлично българско производство, добро икономическо управление и впечатляваща социална политика. Въпреки предизвикателствата работите 60 години, модернизирали сте завода, осигурявате работни места и произвеждате качествена и търсена продукция. Такива фирми като вашата - малки и средни са гръбнакът на българската икономика. Държавата застава във ваша подкрепа. С помощта, която ние осигуряваме и вашите усилия, заедно трябва да спасим индустрията в тези тежки времена. Инфлацията, цените на тока и газа, доходите на хората в момента са най-важните въпроси. Правителството отпусна компенсации за фирмите, увеличи минималната работна заплата. Сега трябва да се справим с цената на газа. Имаме варианти за това“, каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова при посещението си в завод, който един от водещите в индустрията. Там присъстваха и народният представител от БСП Веска Ненчева, Николай Митков - кмет на община Първомай, Светлозар Славчев - председател на БСП-Първомай, Стойчо Шапатов - управител на завода и Инж. Марин Маринов - изпълнителен директор.

Министър Нинова благодари на работниците и ги поздрави с предстоящия 1 май, Ден на труда.

Тя поздрави г-н Шапатов и ръководството на завода и заяви, че правителството трябва да помага на работодатели, които милеят за българското производство и българската икономика и които полагат усилия да я развиват. „Лично аз и екипът на Министерството на икономиката и индустрията сме поставили като абсолютен приоритет запазването на българското производство. Правим всичко възможно да помогнем в тази трудна ситуация.“

„Знам, че един от най-големите проблеми, е нелоялната конкуренция, и че държавата трябва да затегне митническия контрол върху вноса от трети страни на умишлено фактурирани занижени цени, за да можем да дадем подкрепа на българското, на родното производство“, допълни още тя.