/ ВиК Сливен
Няма опасност от фалит на ВиК-Сливен, защото основният кредитор е държавата, чрез НАП и Басейнова дирекция. Това коментира  кметът на Сливен Стефан Радев по повод изказването на министъра на околната среда и водите Емил Димитров, че заради лошото управление дружеството е пред финансов колапс. 

Според кмета Радев лошото финансово състояние на ВиК се дължи и на нарасналото потребление на електроенергия заради включването на помпите около река Тунджа, с които се подава вода за Сливен, след като язовир "Асеновец" достигна до критични нива.

Емил Димитров: Има няколко ВиК пред фалит

"Проблемът е, че е доста по-скъпо използването на помпи за водоснабдяване, като разходът може да достигне до 300 000 лева на месец допълнително за ел.енергия, ако се използва само помпажна вода за водоснабдяване на града, което е много сериозна сума за година, когато го натрупаме. Говорим за повече от 3 милиона лева, ако продължи тази криза с водата".

Радев бе категоричен, че със създаването на ВиК холдинг ще бъде увеличен капиталът на Сливенското дружество и то ще може да разплати задълженията си.