Не е възможна коалиция на АБВ с БСП на предстоящите избори
Не е възможна коалиция на АБВ с БСП на предстоящите избори / ПП АБВ
Не е възможна коалиция на АБВ с БСП на предстоящите избори
92136
Не е възможна коалиция на АБВ с БСП на предстоящите избори
  • Не е възможна коалиция на АБВ с БСП на предстоящите избори

АБВ няма да се коалира с БСП преди изборите, а с ГЕРБ- и преди, и след изборите. Решението дойде от новоизбраният лидер на партията Константин Проданов. Той обаче така и не пожела да отговори дали след изборите коалиция с БСП е възможна.

Константин Проданов е новият лидер на АБВ

Въпреки че тепърва ще водят разговори още отсега новият лидер на АБВ се зарече- предизборна коалиция с БСП и ГЕРБ няма да има, а с ГЕРБ няма да има и такава след предсрочния вот.

Новoизбраният водач на АБВ: Гневен съм

"Не е възможна коалиция с БСП във връзка с предстоящите избори. Не е възможна коалиция с ГЕРБ в контекста на предстоящите избори, не е възможна коалиция с ГЕРБ след изборите нито явна, нито тайна, не с мен като председател. Най-вероятно ако се случи няма да е и с мен като член".

Проданов обърна поглед и назад.

Кой е новият лидер на АБВ Константин Проданов?

"За мен беше грешка, че АБВ в последните две години и половина хвърли много време и енергия да говори за БСП вместо да говори за себе си и да следва собствения си път. Аз няма да направя тази грешка, понеже в крайна сметка аз нямам историческа свързаност с БСП. Аз не идвам от там, не отивам към тях, няма да се вливам в тях. Мисля, че и за страната, и за нас като формация правилното е да следваме нашите собствени идеи, а не да търсим отново механично всеядно обединение на всяка цена".

Делегатите на ПП АБВ са удовлетворени от избора на Константин Проданов

Новият лидер на АБВ не изключи възможността след вота да управляват БСП и ГЕРБ, но не виждал проблем АБВ да остане в опозиция. От партията съобщиха по-късно през деня, че Проданов вече е провел разговор с председателя на Движение 21 Татяна Дончева. И било решено да се проведат консултации във връзка с предстоящите предсрочни избори.