Отчита се увеличаване на интензивността на движението към столицата по основните пътни артерии, съобщиха от МВР.

Колона от автомобили, дълга над 10 км, се е образувала на магистрала "Тракия", информират от МВР. Причината за затрудненото движение е катастрофа, станала малко преди 13:00 часа, близо до 25-я км. Пътят е отворен час след инцидента, но и в момента все още има изтеглящи се автомобили.

При катастрофата са ударени три коли. Няма тежко пострадали, един човек е поискал да бъде отведен в болница.

Интензивен е трафикът и по ГП Е-79 между Симитли и Благоевград, предаде БГНЕС. Преди пътен възел "Симитли-Разлог" трафикът спира, на етапи полицейски патрул пропуска пристигащите от Банско по път II-19, а след това тези по Е-79, които се прибират от Гърция и Сандански.

БГНЕС

На километър преди Симитли трафикът спира за минути, след това отново тръгва, но за кратко.

БГНЕС

След Симитли до началото на АМ "Струма" преди Благоевград трафикът се движи със скорост не по висока от 30 км./час.

БГНЕС

Във връзка със засиления трафик по автомагистралата "Хемус" и с цел облекчаване на преминаването на превозни средства в участъците с ремонтни дейности е създадена организация за реверсивно движение в тунел "Ечемишка". Движението към София се осъществява в две ленти, а в посока Варна - в една.

Екипи на ОД на МВР-София подпомагат и контролират трафика в зоната на временната организация с цел недопускане на пътни инциденти.

По голяма част от граничните пунктове на страната вече има интензивен трафик, съобщава МВР.

На влизане от Гърция засилено движение има на ГКПП "Кулата" и на граничния пункт "Маказа". За интензивен трафик съобщават от Гранична полиция и на границата с Румъния, където най-много пътуващи има при Видин, Русе и Дуранкулак. Трафикът е в посока към Румъния.

Интензивно е движението и на ГКПП "Калотина" на изход за товарни автомобили.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Много пътуващи има и през границата с Турция. Натоварени са пунктовете при Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново на вход за леки автомобили.

Шофьорите да се движат с повишено внимание, предупреждават органите на реда.
БТА