Натоварен трафик по основни пътни артерии в страната
Натоварен трафик по основни пътни артерии в страната / netinfo

В България има задръствания по двете магистрали – „Хемус” и „Тракия”. Голяма колона от коли се е образувала преди тунела „Витиня”, тъй като работи само едната тръба. Движението към София става двупосочно в лявата тръба на тунела. Ако е възможно избягвайте този участък.

Повече служители на КАТ ще има по входните пътни артерии на София, за да регулират и подпомагат движението, каза за Дарик радио говорителят на КАТ Любка Маринова.

Увеличен е броят на служители на „Пътна полиция” във връзка с натоварването на автомобилния трафик от връщащи се с автомобилите си хора от провинцията. Ето какво каза говорителят на КАТ:

По Пернишко шосе евентуално може да има проблем, по автомагистрала „Хемус” може да има проблем, в участъка, където са тунелите, но ако шофьорите видят, че се образуват колони, да използват стария път. По автомагистрала „Тракия” няма проблеми.

Дали има някаква специална организация и допълнителни мерки, като например повече служители на КАТ по улиците по входовете на София?

Разбира се, ние работим за безопасността на движението и правим тематични проверки.

А във връзка със засиления трафик, който се очаква?

Да, има. Повече хора подпомагат движението, ще бъдем на възловите места, както се казва, за да регулираме и подпомагаме движението.