Образува се тапа от гръцка страна за влизащите в България
Натоварен трафик и на граничен пункт „Кулата", предава NOVA. Преди няколко часа се образува тапа от гръцка страна за влизащите в България. Интензивен е трафикът и в обратна посока.

Още в сутрешните часове броят на автомобилите, които се отправят в посока Гърция изглеждаше достатъчен, за да се образуват колони. Именно това се случи в по-късните часове на деня. Преминаването на границата отнемаше около час.

Голямото пътуване продължава, засилено полицейско присъствие в цялата страна

„Не ми притеснява, свикнали сме, не ни прави вече впечатление. Това, което видяхме вчера по телевизията, ни плашеше, но сега не”, коментира един от шофьорите.
В посока от Гърция към България опашката се оформи в следобедните часове.

Тя достигна около километър. По данни на българките власти основната причина е недобрата организация на гръцките власти. В днешния ден те бяха отделили един човек, който се грижеше за проверката на документите на прибиращите се от Гърция.

В петък още преди обед имаше задръствания на южната ни граница. Дългото чакане продължи и вечерта. Излизането от тапата на „Кулата” отнемаше около 2-3 часа, а още 30 минути пътуващите трябваше да изчакат на самата граница, за да им бъдат проверени всички необходими документи за влизане в Гърция.

Очаква се трафикът в следващите дни в посока България отново да бъде засилен.
nova.bg