Заради мъгла е намалена видимостта в района на проходите Шипка и Троянски и в района на Самоков, съобщиха от МВР. В района на Самоков видимостта е до 30 м, в района на прохода "Троянски" - до 50 м, а в района на прохода Шипка - до 100 м.

Слаб вятър духа в областите Бургас, Ловеч, Перник, Русе, София, Смолян, Хасково и Шумен.

Дъжд вали в областите Плевен, Търговище, Кюстендил, Силистра, Варна, Шумен, Русе и в районите на проходите Ришки и Дюленски, в района на Баня /обл. Благоевград/, Летница /обл. Ловеч/, Банкя, Скравена, Своге, Саранци.

Слаб сняг вали в областите Видин, Перник и в районите на проход "Петрохан", проход Шипка, Прохода на Републиката, на автомагистрала "Тракия" от км 0+000 до км 46+000, Гълъбец, Драгоман, Сливница, Владая, Пирдоп, Витиня, Троянския проход, Шипково, Рибарица, Вълчедръм, Берковица, Сталийска махала /обл. Монтана/ Картела/обл. Пазарджик/.

Температурите в страната са в интервала от минус 4 до 12 градуса.

Жълт код за опасно време в 20 области в страната. Проходът „Петрохан” е проходим при зимни условия, въпреки че сняг вали от над 14 часа и е натрупала около 20-сантиметрова снежна покривка.

„На терен работят 28 снегопочистващи машини. Пътната мрежа на територията на област Монтана е проходима при зимни условия”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” инж. Мария Страхилова от АПИ-Монтана.
БТА