Почетни отличия получиха екипите на пожарната и полицията, овладели критичната ситуация с горяща цистерна в Костинброд, съобщи МВР.

На 21 януари цистерна с дизелово гориво катастрофира и се запали в района на кръгово кръстовище в центъра на града. При инцидента нямаше пострадали. Служителите, предотвратили с действията си възникването на потенциална опасност за населението, бяха удостоени с Почетен знак за заслуги на община Костинброд от кмета Трайко Младенов.

На ръководителите на дирекциите и териториалните подразделения на полицията и пожарната бяха връчени почетни грамоти за всеотдайност и високи професионални резултати по време на спасителната операция.

Официални гости на събитието бяха директорите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) гл. комисар Александър Джартов, директорът на Областната дирекция на МВР-София ст. комисар Живко Коцев, директорът на РДПБЗН-София комисар Георги Иванов, началниците на Районното управление в Костинброд гл. инсп. Георги Калайджиев и на РСПБЗН-Костинброд гл. инсп. Никола Стоичков.

„Кризисният инцидент от събота е безпощадно предизвикателство към професионалните ни умения, към вложения ежедневен труд, към уменията ни да реагираме в ситуация на криза. В резултат на адекватното институционално взаимодействие между структурите на МВР и местната власт във всички аспекти – комуникация, използвани ресурси, процедури, тактически действия, успяхме да предотвратим по един безспорен начин тежки последици за живота, здравето и имуществото на жителите на Костинброд“, посочи ст. комисар Живко Коцев. 
Таня Тодорова/БТА