„Пламъците бяха огромни, а температурата беше много висока. Успяхме да реагираме бързо. Мисля, че се справихме много добре”, това заяви пред NOVA Иво Кръстанов от РДПБС-София, част от екипа на пожарникарите, спасили Костинброд от голяма трагедия след вчерашия тежък инцидент с цистерна.

Взрив на цистерна насред Костинброд (ВИДЕО)



В съботния следобед цистерна, пълна с дизелово гориво се взриви в центъра на града. При неизяснени към момента обстоятелства, цистерната се ударила в електрическо табло и се възпламенила. Пожарът бе овладян своевременно и бързо от екипи на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Няма пострадали хора. 

„Такива произшествия се овладяват трудно, защото налице имаме 20 000 литра дизелово гориво, разхерметизирана цистерна, висока температура и интензивно горене”, обясни комисар Георги Иванов, директор РДПБС-София.



„Най-вероятно не е съобразена скоростта. Тепърва органите на реда ще изясняват причината за инцидента. Ситуацията можеше да бъде наистина опасна, ако не беше навременната реакция на полицаите и пожарникарите”, коментира вчера зам.-кметът по сигурността на Костинброд  Александър Ненов.

Шофьорът на цистерната е тестван за алкохол и наркотици, като пробите му са отрицателни.


nova.bg