/ БГНЕС
В последните около две седмици се наблюдава изключително интензивен трафик през ГКПП на българско-гръцката граница, увеличено е и движението на граждани от трети страни. Само в рамките на последните 15 часа през ГКПП "Кулата" са преминали 10 400 моторни превозни средства, от които 6500 - за излизане от страната, а 3900 - на вход. Това се посочва в информация от ГД "Гранична полиция" за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове, съобщиха от МВР.

Километрични опашки на пунктовете към Гърция (ВИДЕО)

Натоварен остава и ГКПП "Маказа", откъдето в периода от полунощ до 15.00 ч. днес са преминали общо 4380 моторни превозни средства. Близкият до него ГКПП "Златоград" към момента не е натоварен и може да бъде използван от пътуващите в посока Гърция. Не са натоварени също ГКПП "Илинден", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко Войвода".

На българско-сръбската граница трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина", откъдето до 15.00 ч. са преминали общо 4717 моторни превозни средства.

Огромно задръстване блокира София, опашки от коли имаше и по граничните пунктове


На българско-турската граница, на ГКПП "Капитан Андреево", е интензивен трафикът за товарни автомобили на изход. Преминалите в последните 15 часа от денонощието през пункта превозни средства са 2389. Автомобилите, преминали през ГКПП "Лесово", са общо 499.

Интензивно е движението на изхода на ГКПП на българско-румънската граница - "Дунав мост"-Видин, "Дунав мост"-Русе, "Кардам" и "Дуранкулак".
БТА