"Ние от ДПС имахме възможност пред вас и медиите да заявим, че ние няма да пречим на коалицията ГЕРБ-ПП да излъчат редовно правителство. Това за нас е първа крачка за преодоляване на кризата. Българските граждани не искат поредни избори, а спешно да преодолеем политическата криза, за да се решават проблемите на хората. Основният проблем, който чака решение е спиране на прогресивното обедняване на българските граждани,"

Това заяви лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, след като парламентът гласува "за" кабинета "Денков-Габриел". 

"Мисля, че добре си спомняте на 13 април имахте възможността да представим нашата позиция след среща с г-н Борисов. Това заявихме, че това Народно събрание има много важна задача, да се опита да направи съдебната реформа, а за да се направи тя са необходими промени в Конституцията", каза още Карадайъ и уточни, че затова той и Делян Пеевски са гласували "за" съставянето на кабинет. 

Парламентът реши: България вече има редовно правителство с премиер Николай Денков

"Това е заявка за нашето поведение в Комисията по конституционни въпроси, защото вие добре знаете, но само ние от ДПС имаме представен проект за промени в Конституцията", подчерта лидерът на партията. 

"Не подкрепяме кабинета, а подкрепяме единствено конституционната реформа". Това заяви Делян Пеевски от ПГ на ДПС.