/ АМ

Необичаен опит за укриване на цигари бе разкрит от митническите инспектори – в ходови и резервни гуми на автомобил, съобщи Агенция "Митници"

Митничари задържаха над 2000 кутии цигари и 40 кг тютюн в Плевенско

Миналият четвъртък в района на ГКПП Дунав мост – Видин при проверка на автомобил с български граждани, пътуващ за Германия е установено, че двете резервни гуми на автомобила са пълни с 364 кутии цигари (7280 къса) с български бандерол. Митничарите отриват кутии с цигари и в ходовите гуми.

цигари гуми тютюн
АМ


Самият водач на автомобила признава, че преди пътуването е сложил 500 кутии цигари в ходовите гуми, които по пътя до границата са се разпаднали на дребни частици.

Митничари задържаха над 5000 кутии с цигари укрити в перални машини

От Агенция „Митници“ подчертават, че използването на ходовите гуми като тайник за цигари не само нарушава целостта на укритата стока, а и води до риск от спукване на гумите, поради необичайния им пълнеж и опасност от пътен инцидент.

цигари гуми тютюн



Иззети са всички 364 кутии с цигари, а на водача е съставен акт за административно нарушение. В следващите дни при проверки също на ГКПП Дунав мост – Видин са установени общо 4380 кутии цигари с български бандерол, както и 290 пакета тютюн по 40 гр, без необходимите документи. Стоките са иззети, а за установените нарушения са съставени актове, съобщават от АМ.