/ Агенция
Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в Териториална дирекция Митница Варна задържаха 102 760 къса (5138 кутии) цигари в перални машини, превозвани с два товарни микробуса. Тютюневите изделия са открити при съвместни действия със служители от ГПУ Генерал Тошево, съобщиха от Агенция „Митници“. 

На 13.12.2022 г. двете превозни средства с българска регистрация пристигат на ГКПП "Крушари - Добромир" в посока от България към Румъния на път за Германия. Микробусите са били натоварени с общо 6 употребявани перални машини.

По подаден сигнал от служители на Гранична полиция на пункта за установени тютюневи изделия, митническите служители предприемат действия по компетентност. Извършена е щателна митническа проверка на товара и превозните средства, които са ескортирани до ТД Митница Варна.

При проверката митническите инспектори откриват общо 102 760 къса цигари, укрити във всяка от превозваните перални машини. Тютюневите изделия от различни търговски марки са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове.

Установено е, че цигарите са собственост на двама пътници придружавали в микробусите всеки шофьор. Срещу нарушителите, български граждани, са образувани административнонаказателни производства. Работата по случая продължава.
Агенция "Митници"