Васил Божков ще бъде задържан, когато кацне в България. Това потвърди вътрешният министър Калин Стоянов пред журналисти по повод новината, че бизнесменът ще се завърне у нас.

"След като пристигне, той ще бъде приведен при съответния прокурор и ще се види дали ще се налага някаква мярка за неотклонение и така нататък", подчерта още Стоянов.

По повод убийството на Алексей Петров, вътрешният министър заяви, че се работи върху всички версии. Част от тях са: отмъщение или евентуално неуредени финансови отношения, посочи той. Все още няма заподозрени за покушението.

Васил Божков обяви кога се връща в България

2022 г. е най-трагичната и мрачна година в историята на МВР за последните 20 години,  заяви вътрешният министър Калин Стоянов пред журналисти след откриването на паметника, издигнат за загиналите в Бургас полицаи след гонка с мигранти.

Той изрази надежда, че това ще е първата и последната най-мрачна година за системата на МВР.

Стоянов призна, че има грешки и то от много хора. "Неправилна комуникация и организация на дейността срещу този тип престъпност, а именно нелегалната миграция", посочи той.

По думите му ситуацията с нелегалните мигранти е изключително динамична. Само за последното денонощие са били неутрализирани около 800 опита за нелегално проникване в страната, а успоредно с това са били задържани 80 нелегално преминали мигранти.

Петър Тодоров: Съгласен съм с позицията на Президентството, това е истината


МВР министърът посочи, че все още няма официален отговор от президента относно поисканото от него отстраняване на главния секретар на МВР Петър Тодоров, но от позицията му остава с убеждението, че президентът ще вземе решение без да вземе под внимание мотивираното искане за всичките случаи, които той е изредил за пропуски в професионалното ръководство на главния секретар Петър Тодоров. "Ако не бяха допуснати съществени пропуски, днес убиецът на Митко от Цалапица може би щеше да е в ареста, а и между нас може би щеше да бъде и убития психолог от София, а и може би днес нямаше да сме тук", заяви той.