Мъж счупи бутилка, в близост до Паметника на Съветската армия. Той беше незабавно задържан от униформените.
 

напрежение софия паметник
БТА

До тежки сблъсъци след футболния мач между "Левски" и "Айнтрахт", в четвъртък вечер, не се стигна. След като в последната минута "сините" успяха да изравнят резултата до 1:1, българските фенове си тръгнаха от трибуните доволни.
 

софия напрежение паметник
БТА

Но напрежението около Паметника на Съветската армия през последните дни, както и заканата, отправена с плакати от трибуните - "Сгъвайте палатките, идваме след малко", накара СДВР да стегне редиците си и да е в пълна готовност за наплива от привърженици. Органите на реда умишлено задържаха феновете на немския отбор на трибуните, докато се изтеглят "сините", предава NOVA.

Фенове на „Левски” със закана от стадиона: Сгъвайте палатките, идваме след малко

Междувременно излизащите фенове на "Левски" бяха посрещнати от плътен кордон униформени с палки и щитове, които не допуснаха феновете да преминат през Княжеската градина. Това ядоса както тези, които искаха да достигнат до монумента, така и други, паркирали автомобилите си отвъд полицейския кордон. А към палатковия лагер се бяха присъединили повече хора, включително Костадин Костадинов и привърженици на "Възраждане". 

На метри разстояние кордон полицаи държеше недоволни, от сформирания палатков лагер, далеч от Паметника. Редом с униформените бяха главният секретар на МВР Петър Тодоров, директорът на Национална полиция гл. комисар Атанас Илков, както и зам.-директорът на СДВР старши комисар Мирослав Данаилов. От СДВР увериха, че ако се налага, ще останат цяла нощ на място, за да не се стигне до инциденти. 
NOVA