Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова ще посети днес засегнатите от наводненията общини Берковица и Етрополе, съобщават от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

Около 11:30 ч. тя ще отиде при пострадали семейства в Берковица и ще се запознае с щетите, които бедствието е нанесло на имотите им. По-късно през деня министърът ще има среща с кмета Димитринка Каменова, областния управител на Монтана Валери Димитров, представители на местните териториални структури на Агенцията за социално подпомагане и Българския Червен кръст.

След наводнението в Берковица: Четвърти ден военни се борят с щетите

Около 13:00 ч. Шалапатова и кметът на Берковица Димитринка Каменова ще дадат брифинг в сградата на Общината, на който ще представят обсъдените мерки в подкрепа на пострадалите хора, информират от МТСП.

След това Иванка Шалапатова ще посети и община Етрополе, където ще се срещне със засегнати домакинства и ще има среща с кмета Димитър Димитров и директорите на регионалните социални служби с цел обсъждане на сътрудничеството между институциите на национално и местно ниво за подпомагане на засегнатите от наводнението семейства, посочват още от министерството.

Днес пред журналисти в парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков заяви, че държавата е в готовност да помогне и за аварийни ремонти в рамките на населените места, засегнати от наводненията.
Борислава Бибиновска/БТА