Министър Найденов не знае дали Калина Илиева го е подслушвала
Министър Найденов не знае дали Калина Илиева го е подслушвала / снимка: Sofia Photo Agency

"Аз не знам дали това е истина. Не съм уведомяван за такова нещо, не съм викан и не ми е поставен въпроса", заяви по бТВ министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в отговор на въпрос дали е бил подслушван от ДАНС заради Калина Илиева в продължение на 6 месеца, както става ясно от публикация в пресата.

Според него не е важно какво Калина Илиева е писала срещу него, тъй като няма притеснения от своите действия. "Аз нямам притеснения за своите действия и не знам какво тя е казвала за мен", добави Найденов. "Нямам как да знам дали Калина Илиева ме е подслушвала, както се твърди", поясни министърът. "Не знам по закон какво трябва да бъде, но аз не съм се занимавал с това", уточни Мирослав Найденов.

"Аз управлявам едно от най-ресурсните министерства, моите предшественици са обвиняеми, но аз нямам притеснения дори и ако Калина Илиева е пускала информация за мен, защото имам информация, че е изпратила над 400 писма до различни институции в Брюксел и в България", разказа земеделският министър.

Запитан дали е питал премиера за случая, Мирослав Найденов каза, че това е информация, която излиза днес и не е разговарял с премиера по тази тема, но не мисли, че трябва и да го прави. Все пак той смята, че трябва да се обръща внимание на всички сигнали и да бъдат проверявани абсолютно всичко. Министърът припомни, че всичко, което твърдеше Калина Илиева досега, е лъжа - и по отношение на бременността й, и по отношение на дипломата й.

"Аз не искам да коментирам Калина Илиева. Аз не го разглеждам като действия срещу мен", отбеляза още Найденов. Той отрече да е знаел, че тя е изпращала информация и не знае защо е правила това, като не знае какво конкретно е изпращала за него или за неговите заместници.

Запитан дали се притеснява от разговорите, които е провеждал тези 6 месеца, Мирослав Найденов категорично отрече да има притеснения, защото не може да си позволи да допуска грешки. Притесненията са за българските бенефициенти и хора, чийто проекти са изпратени да се проверяват. "Не съм имал конфликт с Калина Илиева, но постоянно имах една много голяма забележка към нея - затова, че не допускаше контакт с хората, които са кандидатствали към Държавния фонд "Земеделие", припомни Мирослав Найденов. Той многократно е предупреждавал Илиева да бъдат по-отворени към хората. "Аз по отношение на моята работа съм изключително спокоен и нямам притеснения", добави в заключение министърът на земеделието Мирослав Найденов.