/ iStock/Getty Images
Министерството на туризма излезе с позиция по случая с почивките в Гърция на туроператора "Музенидис".

"Във връзка с притесненията на български граждани с почивки в Гърция, свързани с финансовите затруднения, които изпитва гръцкият туроператор "Музенидис", бихме искали да заявим, че Министеството на туризма следи отблизо случая. Министърът на туризма Стела Балтова изпрати писмо до гръцкия си колега Хари Теохарис още на 18 юни и е запозната със ситуацията в детайли. Въпреки сериозните финансови затруднения на гръцкия туроператор, гръцката страна ни информира, че на този етап не става дума за фалит на фирмата. При промяна на обстоятелствата Министерството на туризма има готовност да реагира своевременно и адекватно, в рамките на своите правомощия и в интерес на българските граждани", се казва в позицията.

Почивките на хиляди български туристи в Гърция са пред провал

Припомняме, че от Обединение "Бъдеще за туризма" съобщиха, че почивките на 150 000 български туристи са пред провал, след като големият гръцки туроператор "Музенидис травъл" обяви, че спира временно да работи - първоначално до 26 юни, а след това срокът е бил удължен до 31 юли.

До този срок базираният в Солун туроператор ще се опита да осребри част от активите си и да се разплати с кредиторите си и едновременно с това ще преговаря с държавата за финансова подкрепа.
Министерство на туризма