Работете заедно, за да осъществите мечтата на България. А мечтите трябва да се сбъдват, дами и господа, обърна се Зайкова към депутатите
Депутатът от  „Има такъв народ“ Мика Зайкова даде началото на първото заседание на 46-ото Народно събрание. Колегите ѝ я посрещнаха с аплодисменти. 

„За втори път ми се пада честта като най-възрастен народен представител да открия обикновено народно събрание“, заяви Зайкова в речта си за откриването. 

„Надявам се да видя усмихнати лица и готовност от всеки от вас да сподели своите знания и умения в полза на България. Суверенът, нашият народ ви избра и аз разчитам на неговата мъдрост, дами и господа. Ето защо искам да ви призова – нека да бъдем добри, усмихнати, конструктивни и да работим за мечтата на този народ, за просперираща България, за един народ, който има достоен живот и е достоен член на ЕС“, каза още тя. 

5 от най-запомнящите се фрази на Мика Зайкова от първото заседание на парламента

Мика Зайкова изброи трите основни извода, които е направила от парламентарните избори на 11 юли.

1. Народът ни каза, че не иска да живее повече така, че иска промяна.

2. Второто важно нещо, което суверенът каза е, че не дава мнозинство на нито една от партиите, тоест каза ни – работете заедно, за да осъществите мечтата на България. А мечтите трябва да се сбъдват, дами и господа.

3. Третото важно нещо, което народът ни каза, с по-ниската избирателна активност - да, изборите са демократична процедура, те се прилагат, ама не ги ли прилагаме много често. Хайде вече да спрем с демократичните процедури и да се захванем на работа. Нито ще е лесно, нито ще е бързо, но е възможно. 

Мика Зайкова парламент 46 Народно събрание
БТА

Мика Зайкова се пошегува в типичния си стил, след като пропусна да обяви химните на България и на ЕС. "Моля да ме извините, бабите забравят", каза тя с усмивка на лицето.