/ pixabay
Маскирани пребиха 15-годишно момче в София
100786
Маскирани пребиха 15-годишно момче в София
  • Маскирани пребиха 15-годишно момче в София
15-годишно момче беше пребито от маскирани в центъра на София. Случката се е разиграла вчера на обед около блока, в който живее младежът в столичния квартал Зона Б-18, докато той отивал на олимпиада по английски език.
 
Нападателите са носили нож и метален предмет и са се обърнали към момчето по име, разказа пред Дарик Желяз Турлаков, баща на пострадалия. Според него нападението е поръчано от ученик от съседния клас, заради момиче, с което синът му е имал връзка.

Пострадалият младеж е настанен в "Пирогов" със съмнения за комоцио, с хемaтом на главата и наранявания по тялото. Полицията разследва случая, като в момента се изяснява съпричастността на няколко души, заведени за разпит в Трето районно управление.

Младежът, който е ученик в централно столично училище, излязъл от блока и бил пресрещнат от две маскирани, по неговите думи, малко по-големи от него момчета. Обърнали се към него по име, което означава, че са търсили точно определен човек, разказа бащата Желяз Турлаков.

"Пред входа стоят две маскирани лица. Той ги описва, доколкото е възможно през маските да прецениш, като 16-17-годишни, може би малко по-големи от него като възраст. Питат го "Ти ли си", назовавайки го по име, което означава, че търсят именно него. Той отговаря: "Да, аз съм". Оттам му задават провокативен въпрос - "ти от "Левски" ли си или от ЦСКА и оттам нататък се развиват много бързо нещата. Те го нападат, започват да го удрят, той побягва. Появяват още двама, пак маскирани. Всички са били с маски. Той вижда, че единият държи нож, а другият някакъв метален предмет, който вероятно е бокс и тръгва да бяга", разказва Турлаков.
 
По думите му младежите настигат сина му в близкия парк, където го събарят на земята и започват да го удрят и ритат в главата. Намесата на човек, който се разхождал в градинката, предотвратила по-тежкото развитие на случката.
 
Турлаков свързва инцидента със случка от преди няколко дни, при която ученик от съседен клас се уговаря със сина му за среща, уж приятелска. Всъщност обаче отива на мястото с още седем момчета, които тръгват по същия начин да се разправят с него. "Аз понеже имах случайно среща тогава там и станах свидетел, и ги разтървах", разказва бащата на потърпевшия.
 
Тогава той разговарял с момчетата и от думите на едното разбрал, че до конфликта се стигнало заради момиче, с което синът му имал връзка. Затова бащата смята, че именно ученикът от съседния клас е организатор на причакването и побоя над сина му. "Оттам се пали някаква вражда, ревност, злоба. Каквото и да е, напълно осъждам такова действие и съм изключително притеснен", каза още Желяз Турлаков.

Мъжът определя се като опит за убийство и увери, че ще защити правата на детето си в съда, след установяване на поръчителя и на извършителите на нападението. От СДВР съобщиха, че има доведени в районното управление лица, за които се изяснява, дали са били съпричастни на престъплението.
 
Синът на Желяз Турлаков остава под наблюдение в "Пирогов", а по думите на бащата момчето се страхува да излезе навън.