Мая Манолова: Всеки генерал е изнесъл по един диск със СРС-та
Мая Манолова: Всеки генерал е изнесъл по един диск със СРС-та / netinfo

Хората, които заформиха скандала в МВР, са тези, които дадоха възможност на лицето Будимир Куйович да пребивава повече от 10 години необезпокояван у нас и да извършва престъпната си дейност. Това заяви от парламентарната трибуна Мая Манолова от БСП. С нейното изказване започнаха дебатите по доклада на временната анкетна комисия за изясняване на случая "Куйович".

Оставаме с впечатление, че всеки генерал е взел със себе си, след напускането си на МВР, по един диск със СРС-та, като разменна монета за черния пазар, каза Мая Манолова. Тя бе категорична, че сценаристите на скандалите в МВР повече от 10 години са осигурявали комфорт на Будимир Куйович да развива необезпокояван престъпната си дейност у нас.

Независимата Елеонора Николова репликира, че е чула все едно да говори вътрешният министър Румен Петков, но маскиран като блондинка. Тя окачестви доклада като преразказ по картинка, без елементи на разсъждение. И поиска удължаване на срока на действие на анкетната комисия, която да разследва корупцията по върховете на МВР.

Лидерът на Атака Волен Сидеров отново призова за оставката на вътрешния министър Румен Петков и за предсрочни избори. Той припомни, че представителите на опозицията са напуснали комисията „Куйович” заради подозрения, че резултатите в доклада ще бъдат тенденциозни, което се и случило.

„Защо, г-жо Балева, махнахте текста за зам.-шефа в ГДБОП Калин Михов, защо цензурирахте доклада на комисията”, обърна се Сидеров към председателя на комисията Надка Балева. За Михов престъпен бос е коментирал ”вярно ли е, че ще го махате, защото в него сме инвестирали много”. Дебатите продължават, опозицията декларира, че няма да гласува и да приеме доклада.

Вътрешният министър Румен Петков пристигна в парламента и се включи в дебатите.