Любомир Трайков, причинил смъртта на трима души на пътя, в ареста за постоянно
Любомир Трайков, причинил смъртта на трима души на пътя, в ареста за постоянно / DarikNews.bg, Кирил Кирилов
Любомир Трайков, причинил смъртта на трима души на пътя, в ареста за постоянно
91428
Любомир Трайков, причинил смъртта на трима души на пътя, в ареста за постоянно
  • Любомир Трайков, причинил смъртта на трима души на пътя, в ареста за постоянно

Апелативният съд в Пловдив наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража" на Любомир Трайков, обвинен за това, че по време на пътен инцидент, под въздействието на алкохол и с превишена скорост, е причинил смъртта на двама души.

Срещу 15 000 пуснаха младежа, убил двама души в зверска катастрофа в Пловдив

На 26 ноември жертвите от адската катастрофа на кръстовището на бул. „Руски" с ул. „Ген. Данаил Николаев" в Пловдив станаха три - почина и Полина Караиванова, която беше в тежка кома.

Трета жертва от мелето на бул. „Руски“ в Пловдив, отиде си млада жена

Съдът уважи протеста на прокуратурата, която поиска мярката „Парична гаранция" да бъде заменена с по-тежка. Основният аргумент на магистратите беше именно увеличаването броя на жертвите от катастрофата, причинена на 18 ноември.

Вдовицата на загиналия в катастрофа в Пловдив мъж върна пари заради критики

Нито Любомир Трайков, нито баща му пожелаха да коментират решението на Апелативния съд. От съдебната зала той директно беше отведен в ареста. Близки на загиналите Виолета Стоянова и Полина Караиванова, които протестираха пред сградата на съда, през цялото време искаха справедливост за загиналите. Те заявиха, че ако сега на Трайков не бъде наложена адекватна мярка, безчинствата по пътищата ще продължат заради усещането за безнаказаност на виновните.

Любомир Трайков причинил смъртта на трима души на пътя в ареста за постоянно
netinfo

Вдовицата с три деца прости на шофьора, убил съпруга й (ВИДЕО)

Прокуратурата изтъкна няколко довода за исканата по-сериозна мярка за неотклонение. Един от тях беше, че обвиняемият е управлявал колата си с 94 км/час, близо двойно над разрешеното. Той е управлявал автомобила след употреба на алкохол. Досега Трайков е бил наказван 12 пъти по административен ред заради извършени нарушения на Закона за движение по пътищата. Поне пет от делата са били за превишена скорост.

Прокуратурата заяви, че е налице висока степен на обществена опасност и се касае за особено тежък случай. Според обвинението има реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление, затова най-адекватната мярка е „Задържане под стража".

Обвиниха шофьора, убил двама души в зверската катастрофа на бул. Руски в Пловдив

Защитата на Трайков поиска от съда протестът на Апелативна прокуратура да бъде оставен без уважение. Адвокатите изложиха като аргумент фактите, че подзащитният им е оказвал съдействие на органите на реда и е съпричастен към скръбта на близките на починалите.

Според тях той няма как да се укрие, а и свидетелството за управление на МПС му е отнето. Защитата подчерта, че делото се гледа под огромен обществен и медиен натиск и призова магистратите да вземат независимо решение.

Дават 1000 лв. на вдовицата на загиналия мъж при катастрофа на бул. „Руски" в Пловдив

Самият обвиняем се съгласи с аргументите на защитата и каза, че няма намерение да се крие, че осъзнава вината си и ще продължи да съдейства на институциите. Той поска да се запази досегашната мярка за неотклонение „Парична гаранция".

Протестиращите заявиха пред медиите, че са удовлетворени от съдебното решение, въпреки че болката от загубата на близките им няма как да изчезне.

Други новини от Пловдив