Срещу 15 000 пуснаха младежа, убил двама души в зверска катастрофа в Пловдив
Срещу 15 000 пуснаха младежа, убил двама души в зверска катастрофа в Пловдив / Thinkstock/Getty Images

Окръжният съд в града под тепетата пусна под гаранция срещу 15 000 лева 26-годишния шофьор Любомир Трайков, който уби двама души при тежка катастрофа на бул. „Руски" в Пловдив в четвъртък през нощта. Магистратите счетоха, че няма опасност той да се укрие или извърши друго престъпление.

В хода на съдебното заседание стана ясно, че младежът има 12 нарушения на пътя, 5 от които за превишена скорост. В залата бяха дошли негови приятели и колеги, които се обявиха в негова подкрепа.

Според защитника на обвиняемия, Трайков е съдействал на полицията след катастрофата и не е направил опит да се укрие.

На 18 ноември, около 01:20 ч. през нощта на кръстовището на булевард "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев" с "Ауди А7" в пияно състояние 26-годишният шофьор уби двама души и рани други двама, пътували в "Пежо 405".

На място загинаха 46-годишният водач на "Пежо"-то и 44-годишна жена, която се возела на предната седалка. Другите двама пътници от колата - момиче и момче на 26 и 27 години, бяха ранени и откарани в болница. Младата жена беше настанена в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение с опасност за живота. Пострадалата е с фрактура на черепа, счупени лицеви кости, тежки наранявания в коремната и тазовата области.

Шофьорът-убиец Любомир Трайков беше задържан за 72 часа. По лекарско предписание той се намираше в болнично заведение, където бе охраняван от полицаи.

В петиция в интернет вече хиляди души поискаха максимална ефективна присъда за 26-годишния младеж.