/ БГНЕС, архив

Подробности за българското участие в Европа четете на Gong.bg:

Отборът на Левски стартира по отличен начин тазгодишното си участие в европейските клубни турнири. На своя "Виваком Арена Георги Аспарухов" играчите на Николай Митов се наложиха с 3:1 над черногорския Сутиеска в мач от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.
 
Пълната промяна в Левски почна с хубав успех, но и малко катран

Столичният тим изигра силен двубой и напълно заслужено се поздрави с успеха, който ги доближи максимално до класиране в следващата фаза. В герой за „сините” днес се превърна дошлият през лятото от Берое Жуниор Мапуку, който ознаменува официалния си дебют за клуба с две попадения. Веднъж се разписа и словашкият полузащитник Роман Прохазка. Почетното попадение за гостите реализира Божо Маркович.
 
Реваншът между двата тима e следващият четвъртък, 6 юли, в Черна гора.

Ботев спечели партизанската война още в Тирана

Два далечни удара - истински снаряди, плюс още един хубав гол, донесоха победата за Ботев с 3:1 над Партизани. Българският тим спечели партизанската война с албанския тим още в Тирана и на реванша в Бургас следващия четвъртък просто ще трябва да затвърди класирането си.
 
Домакините поведоха рано, но Ботев след това доминираше открай-докрай и заслужено постигна пълен обрат.
 
Дунав загуби сражението, но войната ще се печели в Русе

Отборът на Дунав Русе запази своите шансове за прескачане на първия предварителен кръг на Лига Европа, макар и да загуби гостуването си срещу Иртиш. На стадион "Централний" в Павлодар русенци паднаха с 0:1 при завръщането си в евротурнирите. През второто полувреме обаче "драконите" показаха, че имат всички аргументи да се надяват на позитивен реванш у дома.
 
Момчетата на Веселин Великов допуснаха гол още в самото начало на мача. Иртиш беше пълен господар в първите 30 минути, но след това подкара двубоя в малко по-лежерно темпо. След почивката Дунав определено беше по-дейният тим и създаде няколко добри положения, но не стигна до голов успех.
 
Реваншът е на 6 юли, четвъртък, от 20.00 ч. на Градския стадион в Русе.
Gong.bg