Тежка остава пътната обстановка в Североизточна България. В цели области има проблеми с пътната мрежа заради снегонавявания и намалена видимост.

Най-критично е положението в Търговище, Русе, Шумен, Разград и Силистра.

Ограничения за движението на товарни автомобили има във високопланинските проходи и някои от пътищата в Пазарджик и Смолян.

Валежи в страната: хиляди без ток, бедствено положение в Смолян и Свищов

Автомагистралите в страната са почистени. Заради предстоящите ниски температури обаче е възможно заледяване в някои участъци.

Предупреждават за силен вятър в 11 области в понеделник

„Обстановката започна да се нормализира в западната част на страната. Най-сериозен проблем остава Североизтокът със силните ветрове, навяванията и проблемите, които са там. Двете главни направления, които са затворени заради постоянни проблеми със снегонавяванията и липсата на видимост, са пътищата Шумен-Русе и Шумен -Силистра. Също така част от третокласната пътна мрежа е затворена. В Добрич цялата третокласна пътна мрежа е затворена заради рисковете за преминаващите. По пътя Батак-Доспат е ограничено движението на товарни автомобили. Постоянно се променя обстановката. Не е спирала работата на всички наши екипи. В областите Търговище, Шумен, Русе, Разград, Добрич и Силистра шофьорите да избягват да пътуват, ако могат", коментира Георги Златев от АПИ.

Видео: Novanews.bg