Ако искате да се почувствате като в приказка, Алберобело е точно за вас. Градчето се намира в Южна Италия. Това, което прави Алберобело уникално по рода си, са многобройните кръгли къщи, наречени трули, заради които и градът е един от обектите в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО за Италия.
Ако искате да се почувствате като в приказка, Алберобело е точно за вас. Градчето се намира в Южна Италия. Това, което прави Алберобело уникално по рода си, са многобройните кръгли къщи, наречени трули, заради които и градът е един от обектите в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО за Италия. / ThinkStock/Getty Images
Министерството на културата (МК) обявява покана и започва информационна кампания по програма PA 14 "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество", съобщиха от МК.

Програмата е по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. В тази връзка започва информационна кампания, чиято цел е поканата да достигне до най-широк кръг потенциални кандидати и заинтересованите страни да бъдат запознати с възможностите за финансиране по програмата.

Рашидов е представил на премиера идеята за форум за борба с трафика на културни ценности


Проектни предложения могат да се подават от 2 септември до 3 декември.

Кампанията стартира от 10 септември в София. Информационни събития ще се състоят също във Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Велико Търново, Плевен, Стара Загора, Благоевград и Враца.

Програмата PA 14 "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество" се фокусира върху ролята на културата и културното наследство като ресурси за местно и регионално развитие.

 
БТА