Куче нахапа собственичката си и мъж от Долна Оряховица. Стигнало се е и до стрелба по животното, а след това и преследване, посочва NOVA.

Инцидентът станал в събота на централната улица в града, където се е разхождало отвързаното куче – порода ротвайлер. Стопанката му и съсед направили опит да го вържат, когато животното се нахвърлило върху тях.

Питбул нападна жена в София (ВИДЕО)


„Виждал съм кучето, то не ми е посягало. Доколкото разбрах, е било дразнено. Дъщерята на стопанина е тръгнала да ги разтървава“, обясни съсед.

Минаващи хора са опитали да помогнат на съседа и жената, но и те са получили няколко нахапвания. Най-тежко е пострадал мъжът. Той е със счупен крак във великотърновската ортопедия.

„Станалото-станало. Ухапване, това е. Не мога да ви кажа нищо по въпроса”, коментира потърпевшият.

Куче едва не уби възрастна жена

Жената е в хирургичното отделение на горнооряховската болница, без опасност за живота.

„Има около осем рани на гърба, горната част на дясната ръка, пръста, китката, на краката, на десния прасец, на дясната подбедрица - почти цялото тяло”, каза хирургът д-р Елиас Хадад.

На мястото на инцидента била повикана полиция. Последвала и стрелба по ротвайлера, но кучето избягало в покрайнините на града. От кметството в Долна Оряховица излязоха със съобщение, в което помолиха жителите да не излизат от домовете си.

Домашно куче нахапа 3-годишно дете в Кубрат

След 10-часово търсене ротвайлерът е бил открит и по желание на собственика му - бивш полицай, е настанен в приют.

Мъжът не беше открит за коментар.

От полицията са започнали разследване.