Колко струва подписката за уволнение на кабинета, пита Станишев
Колко струва подписката за уволнение на кабинета, пита Станишев / Sofia Photo Agency
Премиерът Сергей Станишев призова ГЕРБ, ДСБ и СДС да обявят колко струва рекламната кампания на подписката за уволнение на правителството, която инициираха и му връчиха миналата седмица.

Направете отчет пред медиите за рекламната ви кампания, обърна се към десницата министър-председателят по време на парламентарния контрол. По думите му опозиционните сили изглеждат смешни с твърденията си, че са похарчили всяка по 5000 лева за организирането на подписката. Станишев заяви, че фалшификаторите й дължат извинение на българското общество. Срамота е да лъжете така, добави той.

Сергей Станишев отново обяви, че ще покани журналисти в присъствието на нотариус да проверят истинността на подписката. На този етап не може да се твърди категорично дали и каква информация е изтекла, за да бъде образувано дело „Галерия”. Това каза премиерът по време на парламентарния контрол.

Депутатът от ДСБ Атанас Атанасов го попита дали ще разпореди на председателя на ДАНС Петко Сертов да открие ново дело „Галерия Интернешънъл” заради публикации, в чуждата преса, че в страната ни мафията си има държава, но министър-председателят така и не му отговори.