Коалиция на широка основа около един общ икономически интерес очаква Арман Бабикян
Коалиция на широка основа около един общ икономически интерес очаква Арман Бабикян / снимка: БГНЕС, архив
Коалиция на широка основа около един общ икономически интерес очаква Арман Бабикян
75651
Коалиция на широка основа около един общ икономически интерес очаква Арман Бабикян
  • Коалиция на широка основа около един общ икономически интерес очаква Арман Бабикян

Коалиция на широка основа, която по-скоро ще е адекватна на общ икономически интерес, прогнозира в ефира на Дарик експертът по политически ПР Арман Бабикян.

Според него в момента фиксацията върху модела „Пеевски" в разговорите за бъдещата властова формула по-скоро служи за оправдание.

„Въпросът КОЙ е в множествено число и не всички от Реформаторския блок ще са доволни, ако излязат поне още 20-30 подобни имена", каза ПР експертът и допълни:

„Фиксацията върху модела „Пеевски" също е изкуствено плашило, което се размахва пред очите на обществото. То беше използвано по време на протестите за сваляне на кабинета „Орешарски". В момента това служи по-скоро за оправдание, отколкото за плашило. Някакви хора решиха да си присвоят провеждането на операция „Чисти ръце", като се опитват да се представят като нейни носители, но не това е важното. Важното е, че когато си тръгнал да водиш подобна политика или да имаш подобна претенция, ти трябва да си достатъчно честен, а достатъчно честен означава, че въпросът е в множествено число, а не в единствено. Въпросът в никакъв случай не опира до Делян Пеевски - има поне още 20-30 подобни имена, които свързват различни типове власт в едно и създават условия за функциониране на мафия. Не съм сигурен, че на всички от Реформаторския блок ще им е приятно да излязат всички имена".

Бабикян посочи, че коалицията ще бъде на широка основа: „Тази широка основа ще се казва или КТБ, или „Южен поток", или нещо подобно. Достатъчно голямо, за да е достатъчно широка основата за всички. Ще влизат в преговори с БСП и се оказва, че по Южен поток са в практическо единомислие. С ДПС 3/4 почти от допирните линии и точки. Влизат с Реформаторския блок и изведнъж се оказва, че те са си забравили паспорта и не са легитимни. Накрая ще видите, че се оформя коалиция, която по-скоро ще е адекватна на един общ икономически интерес. Оптимистичното е това, че още преди да се е заклело това правителство, всичко ще се види като на тепсия и се надявам никой да няма илюзии и никой да не изчаква да става много студено".