Клиент блудства с шофьорка на такси
Клиент блудства с шофьорка на такси / снимка: DarikNews

Таксиметрова шофьорка от Русе е била нападната от клиент. 34-годишният мъж е задържан в следствения арест. Според жената той е блудствал с нея, както и я заплашил с убийство, насочвайки оръжие към нея.


Инцидентът е станал на Гергьовден около 22.30 часа по пътя между русенските села Червена вода и Николово. Сигналът в полицията подал диспечер на таксиметрова фирма. Пострадалата разказала, че 34-годишен мъж от Червена вода наел такси от Русе за извън града. По пътя накарал шофьорката да спре и със сила блудствал с нея.


Заплашил я с оръжие - газов пистолет без патрони, който е открит от полицията. След случилото се на пътя нападателят, който бил видимо пиян, накарал жената да го отведе до дома му. Там тя успяла да избяга с колата и да тръгне към града, а той се качил на мотор "Ямаха" и започнал да я преследва.

Жената успяла да сигнализира на колегите си, на помощ й се притекли таксиметрови коли, обадили се и в полицията.

След задържането на нападателя е установено, че той вече е осъждан за шофиране в нетрезво състояние. На 34-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража" за 72 часа. Работата по случая продължава.

Други новини от Русе