Кирил Йорданов упорства и все още не е взел решението си според варненски депутат от ГЕРБ
Кирил Йорданов упорства и все още не е взел решението си според варненски депутат от ГЕРБ / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Кирил Йорданов упорства и все още не е взел решението си според варненски депутат от ГЕРБ
62189
Кирил Йорданов упорства и все още не е взел решението си според варненски депутат от ГЕРБ
  • Кирил Йорданов упорства и все още не е взел решението си според варненски депутат от ГЕРБ

Кирил Йорданов все още не е взел решението си дали ще се оттегли от кметския пост във Варна - от това кога ще реши зависи и колко дълго ще продължи политическата криза в града. Мнението е на депутата от ГЕРБ Павел Димитров. В интервю за Дарик варненският народен представител, който е бивш областен координатор на партията в морския град призна, че ГЕРБ са се забавили, като едва вчера са оттеглили подкрепата си за кмета на Варна. Димитров напомни, че последната дума за издигането на Кирил Йорданов на последните местни избори е имало ръководството на ГЕРБ.

„Всичко мога да очаквам от Кирил Йорданов. Всичко зависи от това кога той ще вземе своето решение. Аз мисля, че той не го е взел, а тепърва ще решава. Той продължава да упорства", каза Димитров. Депутатът от ГЕРБ попита защо варненският градоначалник иска извънредна сесия на общинския съвет и какво ще се разкрива там. Според Димитров всяко забавяне може да доведе до ескалация на напрежението, защото хората са решени и категорично искат Йорданов да се оттегли.

Димитров направи и ретроспекция на събитията, тъй като дочувал, че се правят опити да се прехвърли вината на него като бивш областен координатор на ГЕРБ за това, че партията е подкрепила Йорданов на местния вот през есента на 2011-а. Той изтъкна, че на изборите преди година и половина местната структура на ГЕРБ е номинирала трима кандидати: шефът на варненското пристанище Данаил Папазов, бившия областен управител на Варна Данчо Симеонов и настоящия областен координатор на ГЕРБ Иван Портих. „Обаче Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която има крайната дума, реши да бъде номиниран Кирил Йорданов. Лично председателят на партията го обяви във Варна публично", коментира Димитров.

По повод плакатите на протестиращите, на които Кирил Йорданов е изобразен със шапка, върху която пише ТИМ, на въпрос дали има знак за равенство между кмета и групировката, Димитров отговори: „Не е тайна във Варна, че без ТИМ не се случва почти нищо в града. Те имат позиции в цялата страна. Моите уважения към тази корпорация, тя е голям данъкоплатец. Известно е също така, че още първите мандати на Кирил Йорданов са спечелени с подкрепата на ТИМ". Запитан дали те ще изберат и следващия градоначалник, Димитров бе категоричен, че не смята така. „При тази ситуация ще има сериозна промяна. Чувам варненци, които не искат стари муцуни, стари политици и явно ще трябва нов човек, подготвен мениджър", каза още Павел Димитров.

Той посочи още пред Дарик, че с него не са водени разговори за евентуална кандидатура на партията при предсрочни кметски избори във Варна, но каза, че той лично би предложил отново кандидатурата на директора на Пристанище Варна Данаил Папазов.

Цялото интервю на Йовка Йовчева с Павел Димитров можете да чуете в Radio.DarikNews.bg