Катастрофа по пътя Бургас – Созопол отне два човешки живота
Катастрофа по пътя Бургас – Созопол отне два човешки живота / снимкa: Sofia Photo Agency

Мъж и жена загинаха в тежка катастрофа на пътя БургасСозопол. След инцидента в болница е 17-годишно момче с опасност за живота.

Ударът е станал на разклона за село Атия по пътя за Созопол. Сблъскали са се два леки автомобила. Загиналите са мъж на 29 години, който е управлявал едната кола и жена на 43 години, която се е возела на предната дясна седалка на автомобил “Шкода”. Той пък е бил управляван от 45-годишен мъж от село Черноморец.

В болницата със счупена ръка и без опасност за живота е настанен съпругът на загиналата жена. В реанимационното отделение с опасност за живота е приет 17-годишният им син, които е получил множество наранявания.

Предстои повторен оглед за доизясняване причините за тежката катастрофа.

При друг инцидента в страната пътните полицаи в Сандански задържаха 36-годишния Николай Аврамов. Той е заловен зад волана на автомобила си "Фолксваген" след употреба на значително количество алкохол.

Николай Аврамов управлявал колата си с 2,8 промила алкохол в кръвта, установили с дрегер пътните полицаи, които спрели младия мъж за проверка в Сандански. Срещу Аврамов е образувано наказателно производство. Той ще бъде съден на наличие на алкохол в кръвта над 1,2 промила.